Добре дошли в сайтa на Алимко!

Сайтът е в процес на обновяване. Моля свържете се с нас за поръчка или информация на телефон: 02 9999 506 или info@alimco.bg
За нас

Алимко е фирма с почти 20-годишна история, специализирана в търговията на суровини за сладкарството, хлебарството и сладоледопроизводството. Дейността си развиваме още от 1992г., като се фокусираме върху малкия и среден бизнес - сладкарници, фурни, джелатерии, ХоРеКа. Алимко работи с 27 външни доставчици, от които 15 официални представителства. Разполагаме с обширно продуктово портфолио - около 1000 активни продукта на склад. Обслужваме над 2000 клиенти - както малки и средни, така и индустриални клиенти, ХоРеКа (Хотели, Ресторанти, Кетъринг) и МЕТРО. Имаме добре развита дистрибуторска мрежа, която обхваща 11 склада в цялата страна и собствен транспорт с доставки "oт врата до врата". Екипът ни от 20 души се грижи за пълното обслужване на клиентите.

Сградата на Alimco
 
 

Нашите партньори

CALLEBAUT

КАЛЕБО е гурме дивизията на най-голямата фирма в света за производство на висококачествено какао и шоколад БАРИ КАЛЕБО. Наричат себе си най-финия белгийски шоколад. Всеки вид шоколад е уникален сам по себе си, тъй като е произведен от грижливо отгледани какаови зърна от различни точки на Земята, всяко какаово зърно се селектира, изпича в своята обвивка, като по този начин запазва своя аромат.
Натуралният шоколад 811 е най-продаваният шоколад в света.

Chocolate_Masters_logo

CHOCOLATE MASTERS

Chocolate Master е фирма за готови шоколадови декорации. Като част от холдинга Бари Калебо, тя гарантира крайни продукти, направени от най-висококачествения шоколад. Винаги идейни и креативни в стремежа си да отразяват и най-смелите фантазии от шоколад на сладкари и шоколадиери.

CSM

CSM е най-големия доставчик в света на суровини за сладкарството, захарната и хлебната промишленост. 10.000 служители, клиенти в 25 страни по целия свят, 32 бранда (търговски марки) от А до Я - маргарини, сметана, инстантни кремове и парфета, плодови пълнежи, подобрители и миксове за хлебарството и много др. Фирмата е изцяло насочена към задоволяване нуждите дори на най-изтънчения и специфичен клиент.

AKTINA

Тук можете да намерите продуктите с марка Jotis, чиято основна цел е производството на здравословни висококачествени продукти. Разработването на нови продукти се базира на най-съвременните тенденции и проучвания в областта на храненето. Компанията се стреми към постоянно разширяване на продуктовото си портфолио.

AROMATIC

АРОМАТИК е шведска фирма със 70 годишен опит в разработването, развитието и производството на емулгатори, консерванти, подобрители, бои и есенции и други продукти за пекарството и сладкарството. Те са произведени от внимателно подбрани растителни  материали.
След своя старт през 1936г, днес АРОМАТИК е нарастнала в интернационална компания със своя собствена дейност и клиенти в повече от 35 страни. Фирмата е сертифицирана по ISO 9001 : 2000; BRC и HACCP.

ALDIA

Белгийска фирма, специализирана в производството на плодови пълнежи, фарситури, топинги и джемове. Фирмата разполага с много дълга традиция и благодарение на опита си се смята за един от лидерите в своя бранш.

PREGEL

Италианската фирма PRE GEL започва развитието си през 1967 г. и днес е еталон в световния бизнес със суровини за сладолед и сладкарски изделия благодарение на непрекъснатото проучване, постоянния контрол на качеството и на своята иновативност. От началото до днес философията на фирмата остава непроменена – доставяне на висококачествени продукти, гарантирайки успех на всеки клиент.

VITALFOOD

Италианска фирма, основана през 1963г., за производство на кандирани плодове и марон глазе (изделия от кестени), плодови заготовки за кисело мляко, джемове и мармалади, пълнежни термоустойчиви кремове, солени кремове, сосове и др. Разполага с 6 ултрамодерни и авангардно оборудвани лаборатории, които правят над 400 разработки на година според специфичните нужди на клиента.

KEN

SKI-KEN е испанска фирма, основана през 1967, като дружество, посветено на производството и търговията с млечни продукти. Тя се реализира професионално с производството на млечна сметана, чрез която се налага на пазара със сладкарски изделия.

DUBOR

Прераснала от малка семейна фирма в модерна световно известна компания, Дюбор произвежда омазнители, противозалепващи агенти и вакси. Фирмата предлага от индивидуални спрей-омазнители до комплексни машини, които могат оптимално да се адаптират към производствения процес на всеки отделен клиент. Омазнителите са произведени от чисти натурални продукти, нанасят се с лекота, не оставят следи след употреба и са съвсем неутрални на мирис и вкус.

NOVACART

Основана през 1926г., Novacart e най-големият завод за производство на пълна гама продукти от хартия за сладкарски изделия, хлебарство и кетъринг - хартиени чашки, подложки, тави, форми за печене. Те предлагат разнообразие от форма, цвят и размери. Качеството, на което са се посветили Novacart ги превръща в международен лидер в този сектор.

MONTEVERDI

Monteverdi е създадена преди повече от деветдесет години и предлага широка гама от продукти - дантелени подложки, салфетки, хартиени капсули, картонени подложки,  кутии за пренасяне на торти и др., които се използват за пакетиране и опаковане на продукти за сладкартво, пекарство, ХоРеКа и др.

TEDESCO

Tedesco е фирма, която предлага тарталети и основи от ронливо и многолистно тесто с различни форми и размери, предназначени за ресторанти, сладкарници, пекарни и т.н.. Благодарение на опита през годините и висококачествените съставки, фирмата става една от водещите на пазара в това отношение.

COUPLET

Историята започва през 1847, когато Доминик Купле започва производството на захар. Оттогава насам фирмата е развила широка гама от иновативни 100 % натурални захарни продукти: перлена захар, кафява захар, фин фондан на прах и др. Днес Купле е един от лидерите на пазара със специални захари. Целта на фирмата е да задоволи дори и най-специфичните нужди  на производители, дистрибутори и търговци в областта на сладкарството, пекарството, производството на шоколад.

CUORE EMILIANO

Cuore Emiliano е италианска фирма, която предлага бази за сладолед, кремове и сметани на основата на растителни мазнини в UHT опаковки.

METSA TISSUE

Фирмата предлага висококачествени продукти за печене и готвене. Хартията за печене се използва за приготвяне, консервиране и сервиране на храна и подчертава външния вид, вкуса и аромата на храната. Всички наши хартии за печене са биоразградими.

SCATOLIFICIO VENEZIA

Scatolificio Venezia предлага кутии и опаковки за различни области на приложение: шоколадови бонбони, бисквити и шоколад, чашки за мус, кутии за храна, дъски за торти. Всички съдове за бонбони и храни могат да бъдат персонализирани със златен печат, горещ печат, офсетоф, литография и флексография.

DECO RELIEF

Създадена през 1984 г. Deco Relief бързо налага своето име в областта на кухненските принадлежности и аксесоарите за хранене, благодарение на качеството и иновативността на своите продукти. Deco Relief предлага 5000 продукта обособени в 4 групи – Форми, Декоративни материали и консумативи, Фойерверки за закрити помещения, Оцветители и суровини.

THERMOHAUSER

Фирмата предлага професионални инструменти за сладкарство, хлебопроизводство и кетъринг – кутии за транспортиране, накрайници за пошове, голямо разнообразие от висококачествени инструменти, миксери/блендери и аксесоари, кетъринг аксесоари и др.

DEMARLE

От създаването си през 1965 до днес, Demarle използва най-нови технологии за разработване на оригинални незалепващи продукти за хранителната индустрия – това включва незалепващи тави за багети, както и силиконови килимчета Силпат. Компанията се налага на международния пазар, особено благодарение на новата революционна концепция Флексипан.

MENU

MENU е лидер в областта на кетъринга и производството на продукти за ресторантьорство. Широката гама от продукти включва: сосове, подправки, гъби, ордьоври и основни ястия, десерти и др. Специалитетите на MENU не съдържат консерванти и са подложени на непрекъснат, строг качествен контрол. Съставките, които се използват са изключително пресни и повечето от тях са от зеленчуковите плантации на Регион Емилия. Рецептите, по които се приготвят специалитетите са в духа на традиционната домашна кухня, като в същото време е постигнат изискан вкус.

 


Партньори

 • Callebaut
 • Chocolate Masters
 • CSM
 • Aktina
 • Aromatic
 • Colac
 • Pre Gel
 • Vitalfood
 • Ski Ken
 • Dueboer
 • Novacart
 • Monteverdi
 • Couplet
 • Metsa Tissue
 • Scatolificio Venezia
 • Deco Relief
 • Thermohauser
 • Demarle
 • Menu